Vastaus aiheeseen: Mitä ovat MobilePay ja PayPal? – toinen otto

Keskustelut Artikkelikeskustelut Mitä ovat MobilePay ja PayPal? – toinen otto Vastaus aiheeseen: Mitä ovat MobilePay ja PayPal? – toinen otto

  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Suomessakin toimiva MobilePay yhdistyi norjalaisen Vipps-järjestelmän kanssa noin vuosi sitten. Uusi yhtiö Vipps MobilePay on päätynyt käyttämään Vipps-järjestelmän tekniikkaa, joten Bluetooth-yhteyden kautta maksaminen loppuu vuoden vaihteessa. Bluetooth-yhteyden kautta maksaminen on ollut suomalainen erikoisuus, yhteyttä kun ei ole alunperin edes suunniteltu maksutapahtumien siirtoon. Samalla loppuu K-plussapisteiden ja S-bonusten kerääntyminen MobilePaylla maksettaessa, koska nämä kanta-asiakasohjelmat ovat sopimuksellisesti sidottu  Bluetooth-yhteyteen.

  Lyhytnumeroilla ja QR-koodeilla maksamiseen ei ole tulossa muutoksia, joten niitä voi edelleen käyttää, jos vain kaupalla sattuu olemaan ne. Monessa K- ja S-kaupassa ei vain ole, koska niissä on ollut tarjolla Bluetooth-yhteyden kautta maksaminen.

  Kauppaketjut ja Vipps MobilePay -yhtiö pyrkivät tuomaan korvaavan järjestelmän markkinoille.

  ApplePay ja Google Pay käyttävät lähilukemiseen ns. near-field communication (NFC) -tekniikkaa, mikä luultavasti tulee MobilePay-maksuihinkin.

  Lähde: Ylen uutinen

  0
  0