Babilulo

kirjoitettuja vastauksia

Esillä 15 vastausta, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • vastauksia
  Babilulo
  Osallistuja

  Mi plenumis kelkajn pliajn similajn ĝisdatigojn hodiaŭ 2021-09-02.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Korjasin otsikon ja linkin.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Libera folio publikigis la artikolon en Esperanto.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Okazis granda fajrego ĉe servilejo, komputilejo de serviloj, ĉe unu el la centroj de la franca firmao OVHcloud. La fajrego en Strasburgo, Francio detruis el la kvar konstruaĵoj de serviloj unu komplete kaj alian parte. Por batali kontraŭ la fajrego oni devis malŝalti la tutan servilejon. Kiel tio koncernas ĉi tiun retejon? Finna babilejo estas gastiganta ĉe provizanton de gastigo, kiu uzas servilojn de OVHcloud. Ekzakte kie situas la servilon, en kiu la retejo troviĝas, mi ne scias, ĉar la provizanto ne malkovras tiajn informojn pro sekurecaj kialoj. (Ĉiuokaze la retejo estas sub la finna jurisdikcio.) Sed la provizanto informis, ke Finna babilejo ne estas afektita.

  Pli da informo pri la fajrego ekz. ĉe la novaĵagentejo Reuters (en la angla).


  Ranskalaisen OVHcloud-nimisen yrityksen palvelinkeskuksessa Strassburgissa, Ranskassa, on ollut suuri tulipalo. Palo on tuhonnut yhden konesalirakennuksen täysin ja toisen osittain. Pelastustöiden vuoksi koko keskus suljettiin. Mitä tekemistä tällä on Finna babilejon kanssa? Finna babilejo käyttää palveluntarjoajaa, joka käyttää OVHcloud-yrityksen palvelinkeskuksia. En tiedä, missä Finna babilejon käyttämä palvelin tarkalleen ottaen sijaitsee, koska tällaisia asioita ei turvallisuussyistä kerrota. (Joka tapauksessa sivuston on Suomen lakien alainen.) Olen saanut kuitenkin tiedon, ettei tulipalo ole vaikuttanut tähän sivustoon.

  Lisätietoja tulipalosta esimerkiksi uutistoimisto Reutersilta (englanniksi).


   

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Ion mi fuŝis kun la adresoj, ĉar oni ne povis navigi sur poŝtelefona retumilo. Mi kredas, ke mi nun riparis tion.


  Jotain sähläsin osoitteiden kanssa, koska siirtyminen ei toiminut kännykän selaimessa. Luulen korjanneeni tuon nyt.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Kalendaraj problemoj kontinuis. La butonoj por vidi la eventoj estis tro malgrandaj speciale sur poŝtelefonaj ekranoj, do mi grandigis ilin. Mi ankaŭ kreis efekton por musumo, ke la koloroj interŝanĝas. Bedaŭrinde mi ankoraŭ ne scias, kiel havi tian efekton kun kalendaroj kun malsamaj koloroj, sed tio ne estas nuntempa problemo. La lasta duma problemo temis pri sekureco. Oni montras kalendarojn per t.n. mallongaj kodoj, sed pro sekureco oni ne povas permesi ĉiujn mallongajn kodojn, nur tre restriktitaj parton de ĉiuj kodoj. Tiu restrikto ne estis ĝusta.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  La kaŭzo de la problemo estis manko de memoro dum kreado do PDF-version. Ĉi tion la provizanto solvis.


  Ongelman syynä oli muistin loppuminen PDF-version luonnin yhteydessä. Verkkoisännöitsijä ratkaisi ongelman.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Oni publikigis novajn versiojn de kaj la platformo WordPress kaj la forumosistemo bbPress lastdecembre. La ĝisdatigo de  bbPress enhavis kelkajn nevideblajn ŝanĝojn, kiuj siavice kaŭzis, ke kelkajn kromprogramojn oni devis ĝisdatigi. Ĉi tiujn ĝisdatigojn oni nun publikgis kaj mi instalis ilin en la sistemon. Ankaŭ mi finfine sukcesis ekfunkciigi la tradukojn.


  Sekä sivuston alustasta WordPressistä että foorumijärjestelmästä bbPressistä julkaistiin uudet versiot joulukuussa. BBPressin päivitys sisälsi joitakin muutoksia piiloon jääviä muutoksia, jotka vuorostaan aiheuttivat, että jotkin lisäosat täytyi päivittää. Nämä päivitykset on nyt julkaistu, ja olen asentanut ne järjestelmään. Onnistuin myös lopulta saamaan käännökseen oikein.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Kalenterin valmistaja julkaisi päivityksen, joka korjasi virheen.


  La fabrikanto de la kromprogramo publikigis ĝisdatiĝon, kiu riparis la eraron.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Olen viilannut ulkoasua lisää.


  Mi faris pliajn plibonigaĵojn en la aperon.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Olen vaihtanut PDF-tiedoston luovan lisäosan toiseen. PDF näyttää nyt paljon paremmalta, siinä on sivunumerot ja ”tulostuspäivä”. Painike on hieman pienempi.


  Mi ŝanĝis la kromprogramon, kiu kreas la PDF-dosieron. La dosiero nun ŝajnas pli bona, ĝi havas paĝonumbrojn kaj ”presodaton”. La butono estas ete pli malgranda.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Valitettavasti jotain meni pieleen kieli­asun päivityksessä. Kirjautu­neille käyttäjille näkyvällä omalla profiili­­sivulla on pari ongelmaa. Äärimmäisessä oikeassa ylä­­kulmassa on pudotus­­valikko, jossa näkyvät kohdat ”Artikkelini” ja ”Viestejä”. Näiden pitäisi näkyä myös sivun vasemmassa reunassa.  Sanan ”Artikkelini” tilalla näkyi kuitenkin ”My Blog”, joka lisäksi joillakin selaimilla ei näkynyt saman­laisessa laatikossa kuin muut vaihto­ehdot. Ulko­asun korjaaminen oli helppoa, sen sijaan käännöksen puuttuminen vaati virittä­mistä, johon en ole tyytyväinen.

  Vasemman reunan kohdasta ”Viestejä” puuttuu käännös, joten nyt siinä näkyy ”Messages”. En valitettavasti ole pystynyt paikallis­tamaan vikaa. Olen ollut asiasta yhteydessä viesti­järjestelmän toimittajaan, mutta toistaiseksi he eivät pystyneet toistamaan vikaa omassa järjestelmässään.

  Pahoin pelkään, ettei tällä hetkellä ole muuta tehtävissä kuin odottaa em. toimittajan päivitystä. Päivityksen ajan­kohdasta ei minulla ole tietoa, mutta veikkaan, että sellainen on tulossa vielä myöhemmin keväällä [lue: olen löytänyt pari korjattavaa asiaa, jotka toimittaja on vahvistanut virheiksi].

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Kiitos tiedosta! Facebookin kanssa oli jo alussa ongelmia, kun se ei antanut luoda tarvittavaa tiliä. Katson tätä viimeistään viikonloppuna.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Wordpressin versio 5.0 julkaistiin joulukuun alussa. Tämä versio sisälsi uuden Gutenbergiksi tai lohko­muokkaimeksi (Page block builder) kutsutun teksti­muokkaimen. Finna babilejo päivittyi vasta aivan joulun alla, kun pari ensimmäistä korjausta oli jo ilmestynyt. Gutenbergiä ei kuitenkaan ole vielä asetettu oletukseksi, koska jotkin sivuston käyttämät lisä­osat eivät ole sen kanssa yhteen­sopivia.

  Onko sitten mikään muuttunut? Lukijalle minkään ei edes ole tarkoitus muuttua. Keskusteluihin osallistuvalle mikään ei toistaiseksi ole muuttunut. Artikkeleiden kirjoittajat näkevät ilmoituksen, ettei lohko­muokkain ole käytössä, mutta siinä toistai­seksi kaikki.

  0
  0
  Babilulo
  Osallistuja

  Gutenbergin julkistamisen ajankohta onkin edelleen epävarma. Lisäksi tarkistin Finna babilejon käyttämien lisäosien yhteensopivuutta Gutenbergin kanssa. Lisäosat eivät olekaan vielä sillä tasolla, että Gutenbergiin siirtyminen olisi hyvä idea.

  0
  0
Esillä 15 vastausta, 1 - 15 (kaikkiaan 20)