Tekoälyn luomaa esperantonkielistä musiikkia

Keskustelut Sekalaista Tekoälyn luomaa esperantonkielistä musiikkia

  • Kirjoitus
    Juha Metsäkallas
    Osallistuja

    Jo ennen nykyistä tekoälybuumia popmusiikki oli kriisissä. Kappaleet kuulostivat kovasti samanlaisilta, koska ne rakentuivat samoille elementeille ja tehosteille jne. Generatiivisen tekoälyn läpimurto on saanut aikaiseksi, että heikkolaatuista musiikkia tuotetaan tuutin täydeltä. Valitettavasti näin on myös Esperantujossa, jossa erityisesti Suno-nimisellä palvelulla tuotetaan musiikkia, koska Suno osaa ääntää esperantoa enimmäkseen kohtuullisen hyvin, siis enimmäkseen, ei suinkaan aina.

    Olen kuullut kaamean huonoa Sunolla tehtyä musiikkia ja sitten kohtuullisen hyvää, joten siihen kai pätee sama viisaus kuin niin moneen muuhunkin: hyvä renki, huono isäntä. Voin hyvin kuvitella, että osaamalla säveltämisen perusteita, tutustumalla Sunon tarjoamiin asetuksiin jne. tulos on parempi kuin ilman näitä taitoja.

    Nimimerkki DramaBirdo on kokeilumielessä luonut Sunon palvelua käyttäen eri tyylisiä lauluja esperantoksi. Toisinaan hän käyttää esperantonkielisiä runoja laulujensa sanoituksina, mutta näiden käyttöön liittyy tekijänoikeusrajoituksia, joten hänen tilillään SoundCloud-sivustolla ei tällaisia ole. Mielestäni osa DramaBirdon lauluista on suhteellisen onnistuneita.

    0
    0
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.