Gutenberg tulee, oletko valmis?

Keskustelut Tiedotteita ja ohjeita Gutenberg tulee, oletko valmis?

 • Kirjoitus
  Babilulo
  Osallistuja

  Vuosikymmenen suurin WordPress-uudistus, uusi muokkain nimeltään Gutenberg tulee. Finna babilejossa Gutenberg tulee käyttöön viikolla 47. Periaatteessa siirtymisen pitäisi olla ongelmaton…

  0
  0
 
 • vastauksia
   Babilulo
   Osallistuja

   Gutenbergin julkistamisen ajankohta onkin edelleen epävarma. Lisäksi tarkistin Finna babilejon käyttämien lisäosien yhteensopivuutta Gutenbergin kanssa. Lisäosat eivät olekaan vielä sillä tasolla, että Gutenbergiin siirtyminen olisi hyvä idea.

   0
   0
   Babilulo
   Osallistuja

   Wordpressin versio 5.0 julkaistiin joulukuun alussa. Tämä versio sisälsi uuden Gutenbergiksi tai lohko­muokkaimeksi (Page block builder) kutsutun teksti­muokkaimen. Finna babilejo päivittyi vasta aivan joulun alla, kun pari ensimmäistä korjausta oli jo ilmestynyt. Gutenbergiä ei kuitenkaan ole vielä asetettu oletukseksi, koska jotkin sivuston käyttämät lisä­osat eivät ole sen kanssa yhteen­sopivia.

   Onko sitten mikään muuttunut? Lukijalle minkään ei edes ole tarkoitus muuttua. Keskusteluihin osallistuvalle mikään ei toistaiseksi ole muuttunut. Artikkeleiden kirjoittajat näkevät ilmoituksen, ettei lohko­muokkain ole käytössä, mutta siinä toistai­seksi kaikki.

   0
   0
 
 • Alueelle ‘Tiedotteita ja ohjeita’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.