Amuma!Yhteenveto esperanton­kielisesta artikkelistani Movado, komunumo, lingvo (Liike, yhteisö, kieli) lyhyesti suomen­kielellä ja lisäksi muutamien kuvien muodossa.

Alunperin tarkoitukseni oli vastata kysymykseen miten kielemme, esperanto, löytäisi uusia puhujia, tai, miten uudet puhjat voisivat löytää kielemme. Ja lisäksi ajatuksia jatko­kysymykseen esperanton käyttö­tarkoituksista.

Kirjoittaessani artikkelin syntyi enemmän uusia kysymyksiä kuin vastauksia mutta ajatuksia syntyi paljon ja ideoitakin. Kuvien kautta ajatukset saivat lisää energiaa ja mietiskely muuttui melkein meditaatioksi. En halua kertoa ”mitä kuvat tarkoittavat” , toivottavasti katsoja löytää omia mielenkiintoisia tulkintoja niistä. Esperanto on kommunikaatio­väline ja – mitä vielä? Onko sillä joku tehtävä nykymaailmassa missä välillä tuntuu että parasta olisi olla hiljaa eikä sanoa omaa mieli­piteensä. koska monesta asiasta ollaan monta eri mieltä? Onko esperanto erilainen kuin muut kielet?

Vakavissa kysymyksissä on hyvää muistaa huumorin roolia ja tarpeen mukaan olla valmis nauramaan itsellekin, eikä vaan hulluille toisin ajatteleville kanssa­ihmisille. Pilke silmässä tai silmän­räpäys saa meidät näkemään elämän selkeämmin.

Creative Commons ‑lisenssi
Näiden kuvien tekijä on Börje Eriksson. Kuvia saa käyttää Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen  ‑lisenssin ehtojen mukaisesti.

1
0
23.11.2020