鬼滅の刃

Demonien tappajaensimmäisen kokoelma-albumin kansikuva
upotus Wikipediasta

Kojoharu Gotōge (吾峠呼世晴) on japani­lainen sarjakuva­piirtäjä, jonka tunnetuin teos on Demonien tappaja (鬼滅の刃, Kimetsu no jaiba). Kyseessä on sarja, jossa on ilmestynyt tähän mennessä 17 albumia, minkä lisäksi sarja on sovitettu viikottain ilmestyvään lehteen 週刊少年ジャンプ, (Shūkan Shōnen Janpu, vapaasti suomentaen Viikottainen poikain loikka). Lehti muuten lienee maailman luetuin sarjakuva­julkaisu, nykyinen painos­määrä on Wikipedian mukaan hieman alle kaksi miljoonaa – viikossa.

Demoneilla tarkoitetaan tässä japanilaisen mytologian hahmoja, joita kutsutaan nimellä oni (鬼). Sittemmin nämä jossain määrin suoma­laisen mytologian peikkoja muistuttavat hahmot on sulautettu osaksi sekä ŝintolaista että buddalaista kulttuuri­perintöä. Ideana tämähän on samaa luokkaa kuin joulu­pukki Jeesus-lapsen seimeä kaitsemassa, mutta japanilaisia eivät tällaiset seikat yleensä haittaa.

Demonien tappajasta on tietysti tehty piirroselokuva­sarja, jonka nyt joku on kääntänyt esperantoksi. Osat ovat nähtävissä tekijän sivustolla1.


  1. En usko, että kääntäjä olisi hankkinut mitään lupaa, joten kyseessä on oikeastaan tekijönoikeus­rikos. ↩︎
0
0