Esperantosta ja maailmasta

Keskustelut Sekalaista Esperantosta ja maailmasta

 • Kirjoitus
  Tiina Oittinen
  Osallistuja

  Esperanto on kieli ja kulttuuri, niinhän kerromme kun esittelemme asiaa. Se neutraali ja avoin kaikille, siksi esperantoksi voi keskustella aiheesta kuin aiheesta. Nykypäivää on kirjoittaa asioita erilaisiin sovelluksiin ja alustoille, kuten tänne Finna Babilejoon. Itse olen yhdistystoiminnassa käytännön asioiden hoitaja ja pitkästyn heti kun esim. EAF-agadas tai estraro-listalle ilmestyy vaikka lyhytkin keskustelu jostain aiheesta, johon on tosi vaikea löytää ratkaisua nopeasti. Mutta varmasti tällaista aatteellista ja filosofista keskustelua tarvitaan myös suomeksi ja minusta paras paikka sille olisi tämä Finna Babilejo. Maailmanliitolla (UEA) on useita keskustelulistoja ja ymmärtääkseni myös alustoja (forumoj), joissa kieli on tietenkin esperanto.

   

  0
  0
 
 • vastauksia
   Tapani A.
   Osallistuja

   lernu!-sivuston foorumi: Suomeksi on ollut mahdollista kirjoittaa lernu!-sivuston foorumilla jo kahdeksan vuotta, mutta valitettavasti suomalaiset esperantistit eivät ole sitä löytäneet. Sivustolle täytyy tietysti luoda käyttäjätunnus, jotta voi kirjoittaa foorumilla, mutta viestejä voi lueskella kirjautumattakin. 
Voit valita kielisuodattimesta, mitkä kielet haluat näkyvän foorumilla kun olet kirjautuneena. Kirjautumatta näkyvät kaikki mahdolliset käytetyt lernu!-sivuston kielet. 
Halutessasi voit kirjoittaa sperantonkielisistä tekstiä X-metodia (cx → ĉ, hx → ĥ, …) käyttäen.

   UEA:n uusi foorumi ”Laboru kun aliaj kadre de UEA” on hyvä laittaa selaimen kirjanmerkkeihin. Sitäkin voit lueskella kirjautumatta sivustolle. Foorumin kieli on luonnollisesti esperanto. Kannattaa tutkailla ylävalikon osiot: Forumo, Aktivado ja Pri la forumo.

   Mahdollisia sivustovaihtoehtoja on paljon, mutta ongelmaksi on ilmeisesti muodostunut tekniikan hallinta, mikä jarruttaa kirjautumista sivustoille.

   0
   0
 
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.