Huijauskirjeitä liikkeellä esperantoksi

Keskustelut Sekalaista Huijauskirjeitä liikkeellä esperantoksi

 • Kirjoitus
  Panjo
  Osallistuja

  Vappuna koin yllätyksen kun sähköpostini roskapostikansioon lävähti elämäni ensimmäinen esperantonkielinen huijauskirje.

  Tähän asti saamani ns. nigerialaiskirjeet ovat olleet englanniksi tai huonolla suomella kirjoitettuja, mutta nyt rouva Maria Elisabath tarjosi selvällä esperantolla 3,5 miljoonan USD arvoista omaisuuttaan jaettavaksi rahaa tarvitseville tahoille ympäri maailmaa.

  Tämä huijauskirje on vastaanottajaluettelon mukaan mennyt monille esperantistille, myös usealle suomalaiselle esperantistille, tai esperantoon liittyvälle organisaatiolle, joten kirjeen lähettäjä on selkeästi hoksannut esperanton mahdollisuudet myös kyseenalaisten tarkoitusperien tavoittelussa. Enää ei siis esperanton verrattain pieni puhujamäärä tai oletettu harvinaisuus takaa sitä, että kieliyhteisömme ei houkuttelisi myös huijareiden kaltaisia epämääräisiä lieveilmiöitä.

  0
  0
 
 • vastauksia
   Tiina Oittinen
   Osallistuja

   Niinpä! Olin yksi niistä, joka sai kirjeen omaan sähköpostiini. Ja lisäksi se tuli liiton osoitteisiin, ainakin niihin joita luen viran puolesta.

   Esperanto on siis päässyt pienten kielten ryhmään eikä sen pieni käyttäjäkunta ja aate enää suojaa huijausviesteiltä. Yksi hämeenlinnalainen samideano varoitti asiasta jo viime vuonna, mutta tämä oli minullekin ensimmäinen selkeällä esperantolla lähetetty rahanpesuehdotus.

   0
   0
 
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.