Kalenterin tilaaminen Android-laitteeseen

Keskustelut Järjestöt ja yhdistykset Kalenterin tilaaminen Android-laitteeseen

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  EST julkaisee tapahtumakalenteria, jonka tilaaminen puhelimeen on herättänyt jonkin verran kysymyksiä.

  Minulla ei ole Android-puhelinta tai -tablettia, joten kalenterin tilaaminen niihin on minulle vähän outoa asia. Android-laitteita ovat kaikki nämä Honor- Huawei-, Samsung-puhelimet ja -tabletit, lähes­tulkoon kaikki muut paitsi Applen valmistamat. Android-laitteiden kohdalla ongelmana on, että valmistajat laittavat niihin omia sovelluksiaan (Huawei sitä ja Samsung tätä), minkä lisäksi joka tarkoitukseen on tarjolla tukku sovelluksia. Tästä seuraa, että mitään yleispätevää, aina käyttö­kelpoista ohjetta ei voi antaa.

  Löysin Googlen ohjeen, joka kattaa tapauksen, että käyttää Googlen tiliä ja Googlen kalenteri­sovellusta. Google-tilin käyttö edellyttää Google-tunnusta eli sähköpostiosoitetta, joka päättyy gmail.com.

  1. Mene tietokoneen webbiselaimella (Firefox, Google Chrome, MS Internet Explorer, MS Edge, Opera, Safari, ihan mikä vaan) Finna babilejoon ja siellä EST-eventokalendaroon. Lue sivu ja kopioi EST-eventokalendaron kalenterilinkki sivulla olevan ohjeen mukai­sesti.
  2. Mene webbiselaimella Google-tiliisi eli
   • selaimella osoitteeseen google.fi
   • kirjaudu oikeasta ylänurkasta, käytä Google-tunnustasi
   • avaa Google-sovellusten valikko (3×3-pisteen ruudukko) ja etsi sieltä kalenteri­sovellus. Avaa tarvittaessa koko luettelo ala­reunan painikkeesta. Kalenterisovelluksen tunnistat kuvakkeesta
    Avaa tuo kalenteri­sovellus.
  3. Google luo automaattisesti joitakin kalente­reita, kuten Muistutukset ja Syntymäpäivät. Älä välitä niistä. Lisää uusi kalenteri tekstin “Lisää ystäväsi kalenteri” viereisestä plussa­merkistä ja valitse “URL-osoitteesta”.
  4. Sijoita kohdassa 1 kopioimasi linkki avautu­valle lomakkeelle ja tallenna muutokset painamalla painiketta “Lisää kalenteri”. Tällöin palaat takaisin kalenteri­näkymään, jossa pitäisi näkyä esim. tiistain kohdalla kaksi tapahtumaa.
  5. Avaa kännykkäsi ja etsi sieltä Googlen kalenteri­sovellus, jonka kuvake on sama kuin yllä. Kännykässäsi saattaa olla muitakin kalenterisovelluksia, jotka ehkä pystyvät näyttämään tilattuja kalentereita. Tutustu sovelluksen ohjeisiin, mutta ainakin vanhemmissa Android-laitteissa oleva vihreäkuvakkeinen “Kalenteri” ei pysty näyttämään tilattuja kalentereita. Jos tuota Goolen kalenterisovellusta ei kännykässäsi ole, lataa ja asenna se Googlen kaupasta “Google Play”. Sovellus on ilmainen.
  6. Avaa tuo kalenterisovellus ja sen valikko (vasemmassa yläkulmassa oleva kolme viivaa). Tarkista, että näet kalenterin “EST-eventokalendaro”.

   

  Huom! Kännykän Googlen kalenteri­sovellus päivittyy kahdeksan tunnin välein, joten muutosten näkyminen saattaa kestää. Aikaväliä ei voi muuttaa. Jos haluat kalenterisovelluksen, joka päivittyy tiheämmin tai jossa voit itse säätää aikaväliä, tutustu Google Playn valikoimaan.

  0
  0
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.