Kongresa sako ja ympäristösuojelu

Keskustelut Sekalaista Kongresa sako ja ympäristösuojelu

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Tiina Oittinen 3 kuukautta sitten.

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Lahden maailmankongressissa jaetaan kongresa sako, kongressikassi jokaiselle osallistujalle. Kongressi­kassiin järjestäjä kokoaa kongressi­vieraalle valmiiksi kaikenlaisia enemmän tai vähemmän hyödyllisiä oppaita ja esitteitä. Moni näistä on kerta­käyttöinen: kerran vilkaisun jälkeen ei kiinnosta tai ei tartte. Minusta tällaisen paperi­jätteen tuottaminen istuu huonosti kongressin mottoon vivanta naturo.

  0
  0
 • vastauksia
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Jatkanpa vielä. Kongressikassit olivat kiva juttu ehkä kahdeksan- ja yhdeksänkymmentä­luvuilla. Nyt itse kassi on yleensä joko muovi­roskaa tai puuvillaa, jonka kasvattamiseen on tarvittu tolkuttomasti vettä.

  Trumpin ja Putinin vierailleissa kesällä Helsingissä toimittajille ei jaettu perinteistä lehdistö­kassia esitteineen, vaan heille annettiin USB-tikku, joka sisälsi tarvittavan materiaalin.

  Kongressin yhteydessä tämä voisi hoitaa niin, että materiaali olisi jaossa jossain yksin­kertaisessa webbi­osoitteessa, esim. uea.org/kongresa_sako.

  0
  0
  Tiina Oittinen
  Osallistuja

  Kongressikassit eivät yleensä ole paperia, vaan erilaista kangasta, joskus tukevampaa, joskus keveämpää. Monet UK:n (Esperanton maailmankongressin) osallistujat käyttävät niitä pitkään kongressin jälkeen. Nyt sunnuntaina 9.6. päättyneessä Lahden kongressin trejnseminariossa näin osallistujilla esim. Soulin UK:n kasseja käytössä; olipa joukossa jopa yksi Tampereen kassi vuodelta 1995!

  0
  0

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.