Kuvien käytöstä Finna babilejossa

Keskustelut Tiedotteita ja ohjeita Kuvien käytöstä Finna babilejossa

 • Kirjoitus
  Babilulo
  Osallistuja

  Pariinkin kertaan on kysytty kuvien liittämisestä tänne Finna babilejoon. Olemme noudattaneet käyttämämme foorumi­järjestelmän oletusta, jonka mukaan artikkeleihin saa lisätä mediaa (kuva-, video- ja ääni­tiedostoja), muualla median lisääminen ei ole sallittua.

  Tähän rajoitukseen on parikin syytä. Joihinkin kuva­formaatteihin on mahdollista lisätä koodia, joka muodostaa tietoturva­riskin. Toisia kuva­formaatteja voi käyttää ns. palvelunesto­hyökkäyksiin, jolloin sivuston toiminta hidastuu huomattavasti ellei peräti lakkaa toimimasta.

  Kolmas ja yleisin syy rajoittaa kuvien ja muun median käyttöä, on yksin­kertaisesti niiden vaatima tila. Finna babilejo sijaitsee webbi­hotellissa, josta olemme ostaneet pienen paketin, jonka sisältämä levy­tila on varsin rajallinen. Levytilaa voimme toki kasvattaa, kunhan sivusto saa lahjoituksia 🙂

  Joka tapauksessa olemme nyt lisänneet mahdollisuuden liittää kuvia keskustelu­alueelle. Teksti­muokkaimen ylärivin oikeassa reunassa on painike, josta avautuu lomake, jolla kuvan saa liitettyä.

  Liitäthän vain kuvia, joita on lupa levittää.

  0
  0
 • Alueelle ‘Tiedotteita ja ohjeita’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.