Ota koronahaaste vastaan!

Keskustelut Sekalaista Ota koronahaaste vastaan!

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Wikipedia julkisti tänään uudet “levikki­lukunsa” eli kuinka paljon on artikkeleita eri kielillä. Englanti johtaa edelleen hieman yli kuudella miljoonalla artikkelillaan, mutta kakkoseksi on noussut liki 5,4 miljoonalla artikkelilla täysin puskasta… cebu! Kyseessä on saman­nimiseltä Filippiineihin kuuluvalta saarelta alkujaan peräisin oleva kieli, joka sittemmin on levinnyt muuallekin Keski-Filippiineille. Äidin­kielisiä puhujia on noin kaksi­kymmentä miljoonaa, toiskielisiä kymmenisen miljoonaa.

  Ällistyttävintä cebun nousussa on, että sillä on Wikipediassa vain kuusi yllä­pitäjää ja 66 000 käyttäjää, joista vaivaiset 124 aktiivista! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että sijalla 24 olevalla suomen­kielisellä Wikipedialla (480 000 artikkelia) on n. 1700 ja sijalla 34 olevalla esperan­tonkielisellä (280 000 artikkelia) 362 aktiivista käyttäjää. Mutta cebun­puhujat päättivät laatia artikkeleita ja ryhtyivät sanoista tekoihin.

  Näinä eristyksen aikoina, kun liikkumista on rajoitettu ja kotona kenties ei ole mitään tekemistä… Ota korona­haaste vastaan ja kirjoita, täydennä tai korjaa artikkeleita.

  0
  0
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.