Raŭmismo post 40 jaroj

Keskustelut Sekalaista Raŭmismo post 40 jaroj

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Aina silloin tällöin olen nähnyt mainittavan raŭmismon, Raumalla vuonna 1980 pidetyn Internacia junulara kongreson yhteydessä julkaistuun julkilausumaan perustuvan… jaa, ajatussuunnan tai ideologian. Enpä ollut tullut lukeneeksi tuota julkilausumaa, joten minulla ei ole ollut käsitystä, mistä on kyse.

  Robert Nielsen julkaisee sivustollaan Teo kaj libroj mietteitään ja kirjoitti nyt raŭmismosta. Hän taatusti osuu oikeaan siinä, että moni on kuullut termin muttei ei ole hajuakaan, mistä on kyse. Luinpa minäkin vasta nyt Manifesto de Raŭmon eikä minulle vieläkään täysin valjennut asian ydin. Ellei se sitten ole julkilausuman viimeinen lause

  Ni devos ekmontri al la mondo ke ni kapablas ankaŭ diri ion – ion kulture originalan kaj internacie valoran

   

  1
  0
 
 • vastauksia
   Tapani A.
   Osallistuja

   Tässä vielä tuo Manifesto de Raŭmo, josta löytyvät myös allekirjoittaneiden nimet.

   0
   0
   Borje
   Osallistuja

   Ho, mi volis respondi sed tempo iris, mi ankaux ne scias cxu oni devas skribi kun cxapeloj…  Venis en Messenger mesagxo de iu kiu ne mem sendis !!! gxin . Sxi diris ke estas viruso… mi sxangxis pasvorton en FB. Ho ve, Virusoj diversaj cxie….

   Sed mallonge pri la blogo de RN. MI pensas ke gxi estas grava teksto por kompreni kiu estas “esperantisto”  . Pli poste…eble. NUn Bonan nokton!

   0
   0
 

Avainsanat: 

 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.