Reta vortaro on uudistunut

Keskustelut Sekalaista Reta vortaro on uudistunut

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Verkkosanakirja Reta vortaro (ReVo) on käynyt läpi joitakin uudistuksia. Silmiinpistävin on tietenkin uusi ulkoasu, mutta pellin allakin näyttää tapahtuneen merkittäviä muutoksia. Sanakirjaan on tullut Wikipediasta tuttu satunnaistoiminto (iu ajn artikolo), josta pääsee satunnaiseen hakusanaan. Valikon kohdasta aldonaj informoj pääsee uudistuksen mielenkiintoisimpaan osaan, missä on erilaisia tilastoja – esim. suomeksi on hakusanoja käännetty vain 2,2% – sekä artikkeleiden muokkain.

  Siinä missä Plena ilustrita vortaro (PIV) -sanakirjalla on toimituskunta – joka tosin tällä hetkellä koostuu yhdestä ihmisestä – ReVo on avoimen yhteistyön tulos. Tästä syystä ReVosta usein todetaan, että se tallentaa enemmän käyttöä oikeaoppisuuden kustannuksella tai jotain sinnepäin. Ja että sinnehän ketä tahansa voi laittaa mitä tahansa. Periaatteessa näin onkin, mutta artikkeleiden muokkaus on vaatinut ja vaatii uudesta muokkaimesta huolimatta ReVon käyttämän XML-kuvauskielen ymmärtämistä. En oikein jaksa uskoa, että roskapostittajat jaksaisivat opetella sitä.

  0
  0
 
 • vastauksia
   Tapani A.
   Osallistuja

   Tuon käyttöliittymän uuden ilmeen vuoksi siirryin käyttämään ReVoa vallan selaimella. Toki käytössä ovat varalla sovellukset älylaitteille, jos sattuisi että nettiyhteys ei toimi. 🙂

   Selaimen käytössä on omat hyvät puolensa, mm. se että käytössä on aina ReVon viimeisin versio. Lisäksi uusi käyttöliittymä mukautuu kaikenkokoisten älylaitteiden ruudulle.

   Kaikin puolin miellyttävä uudistus!

   0
   0
 

Avainsanat: ,

 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.