Tietoisku: Common voice

Keskustelut Järjestöt ja yhdistykset Tietoisku: Common voice

 • Kirjoitus
  Babilulo
  Osallistuja

  Mitä?

  Erilaisia laitteita ohjataan yhä enenevässä määrin puheen avulla. Puhelin­palveluitakin voidaan käyttää puheen avulla. Miksei käytettävä kieli voisi olla esperantoa? Puheen­tunnistus vaatii erilaisten äänten tallentamista ja analisoimista, jotta järjestelmä tunnistaa puhujan. Common Voice on mm. Firefox-selaimesta tutun Mozilla-säätiön projekti, jonka tarkoituksena on tuottaa vapaasti käytettäviä puheen­tunnistukseen soveltuvia analisoituja ääni­pankkeja eri kielille mukaan lukien esperanto.

  Parhaimman tuloksen saamiseksi äänten täytyy olla erilaisia: lasten, nuorten, vanhojen, miesten, naisten, eri äidinkielisten puhujien tuottamaa.

  Tietoiskussa käymme läpi, miten arvioit muiden puhetta ja itse puhut.

  Keille?

  Kaikille suomenkielisille esperantisteille. Tieto­­isku pidetään suomeksi.

  Missä ja milloin?

  Etäkoulutuksena kolmen vartin lyhyt opastus. Voit osallistua joko tiistaina 15.6. klo 18.30 tai tiistaina 22.6. klo 17.00.

  Ennakkovaatimukset

  Common voice -palvelun käyttämiseksi tarvitset Firefox-, Google- tai Github-tunnuksen ja sen salasanan. Huom! Sinulla on Google-tunnus eli Gmail-osoite, jos sinulla Android-kännykkä.

  Mitä maksaa?

  Ei mitään, mutta kovasti soisin, että Finna babilejoa tuettaisiin sopivaksi katsomalla summalla.

  0
  0
 
 • vastauksia
   Bruno Lehtinen
   Osallistuja

   Voisin osallistua, mutta keskipäivällä minä en ole tietokoneella vaan hammaslääkärissä. Kello viideltä minä kyllä näillä näkymin voisin olla mukana.

   0
   0
 

Avainsanat: 

 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.