Uusi Plena Ilustrita Vortaro!

Keskustelut Artikkelikeskustelut Uusi Plena Ilustrita Vortaro!

 • Kirjoitus
  Juha Metsäkallas
  Osallistuja

  Sana­kirjasta Plena Ilustrita Vortaro (PIV) on ilmestynyt uusi laitos nimeltään PIV 2020. Kustantaja on edelleen Sennacieca Asocio Tutmonda (SAT), mut…

  [Lue koko artikkeli Uusi Plena Ilustrita Vortaro!]

  0
  0
 
 • vastauksia
   Juha Metsäkallas
   Osallistuja

   Mainitsemassani Wennergenin luennossa kiinnitin huomiota kahteen seikkaan, jotka ajattelin mainita näin kommentissa.

   Joillakin luennolle osallistuneilla näytti menevän eri teosten tehtävät sekaisin. Wennergren joutui korostamaan, että PIV on sanakirja, ja sanakirjan tehtävä on luetella käytössä olevia sanoja. Arvovalintoja voi osoittaa lisätiedoin, esimerkiksi onko sana suositeltava vai ei, (evitinda). Jotkut pitävät PIV:ä “SAT-laisena”, jolla olisi jokin oma “agenda”, ja täten puolueellisempana kuin esim. Reta vortaroa, joka tyytyisi vain kirjaamaan todellista kielenkäyttöä arvottamatta tätä. En osaa sanoa tuosta agendasta mitään, mutta puolueettomaan kirjaamiseen en usko.

   Joka tapauksessa Wennergen totesi, että PIV:n tehtävänä on luetella sanoja ja PMEG:n tehtävänä on määrittää, miten niitä käytetään. Tästä pääsenkin toiseen seikkaan, josta haluan kommentoida. Wennergrenin otettua vastaan, jos kohta ilmeisesti vastahakoisesti, PIV:n päätoimittajan pestin, kolmella suurella ellei peräti suurimmalla UEA:n ulkopuolisella esperanton kieleen liittyvällä projektilla, PIV:llä, PMEG:llä ja Tekstarolla, on kaikilla sama päätoimittaja. En suinkaan epäile Wennergrenin taitoja tai osaamista, mutta minua huolestuttaa hänen kykynsä, kapasiteettinsa, johtaa ja käytännössä tehdä kaikkia kolmea isoa projektia. Entäs jos hänelle sattuu jotain? Onko kaikki nyt laitettu yhden miehen varaan?

   0
   0
 

Avainsanat: 

 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.