Mitä ovat Paypal, MobilePay, LiberaPay…?

Keskustelut Artikkelikeskustelut Mitä ovat Paypal, MobilePay, LiberaPay…?

 • Kirjoitus
 
 • vastauksia
   Panjo
   Osallistuja

   Tähän asti olen maksuasioissa pärjännyt hyvin käteisen ja kortin turvin. Liekö syynä sitten Suomen hyvä maksujärjestelmä tai oma digikammoisuuteni.

   Vaihtoehdoista lukiessa iski tietoähky: nykymaailmassa ei näemmä pärjää edes kortilla, saati riihikuivalla rahalla, vaan pitäisi olla jos jonninmoista maksusovellusta, joilla saisi ostoksensa tehtyä ”nykyaikaisesti”.

   Toki on hyvä, että on vaihtoehtoja joista voi valita mieleisensä kunhan voi itse vielä päättää mitä maksuvälinettä käyttää. Ei liene myyjänkään etu, mikäli ostaja joutuu ensin vaivalla rekisteröitymään uuteen maksupalveluun saadakseen haluamansa tuotteen tai palvelun. Pahimmassa tapauksessa ostointo on jo laantunut kun maksuvaihe koittaa (tai sitten vain kilpailijan tuotteet mieluisalla maksutavalla alkavat houkutella enemmän).

   Mielenkiinnolla odotan mitä mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan. Mahdetaanko joskus luopua käteisen käytöstä kokonaan?

   0
   0
    Juha Metsäkallas
    Osallistuja

    Kortilla maksaminen onkin kätevää edellyttäen, että maksun saajalla on kortinlukulaite. Ei satunnaisella torikauppiaalla, Pelastusarmeijan joulupadan vahdilla eikä kaverillasi sellaista ole. Tähän tarpeeseen mobiilimaksusovellukset vastaavat. Näkemäni luvun mukaan yli 90 % ruotsalaisista on ainakin kokeillut paikallista Swish-sovellusta, jolla voi siirtää rahaa kenelle tahansa, jolla on sama sovellus.

    Suomessa käteinen on pitänyt pintansa paremmin (tosin täälläkin käteistä käytetään reilusti vähemmän kuin muita maksutapoja), mihin kenties on vaikuttanut, ettei tarjolla ole ollut pankkien yhteistä sovellusta. Mobiilimaksutavoista laajiten käytössä ovat Suomen suurimman pankin Osuuspankin PIVO ja pankeista riippumaton MobilePay. Mikäli näiden yhdistyminen tapahtuu, yhdistynyt PIVO-MobilePay saavuttaa Norjan Vippsiä ja Ruotsin Swishiä vastaavan määräävän markkina-aseman.

    Pankkikorteilla ei vain voi maksaa esim. Vinilkosmossa tai kun viimeksi ostin Eldonejo Liberasta esperantaĵon. Verkko-ostoksia varten tarvitaan luottokortti, johon Paypal tarjoaa hyvän lisäturvan.

    0
    0
   Panjo
   Osallistuja

   Onkohan torikauppiaalla tai joulupadan vahdilla automaattisesti mobiilimaksusovellus? Käteinen raha näkyy liikkuvan yllättävän vilkkaasti.

   Uusien maksutapojen tarkoitus on laajentaa mahdollisuuksia ja helpottaa maksamista, ei poissulkea jo olemassa olevia toimivia tapoja. Pääasia onkin, että kaikille löytyy sopiva ja helppo maksutapa.

   0
   0
    Juha Metsäkallas
    Osallistuja

    Ukrainan sodan myötä alkanut jyrkkä hintojen nousu on johtanut siihen, että yritykset ovat kiivaasti ryhtyneet etsimään säästökohteita. Yksi sellainen näyttää olevan käteisen rahan käsittelystä aiheutuvat kustannukset. Esimerkiksi Subway-pikaruokaravintolaketju on siirtynyt käytäntöön, jossa vain osassa ketjun ravintoloista käy käteinen.

    0
    0
 
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.