Panjo

kirjoitettuja vastauksia

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • vastauksia
  Panjo
  Osallistuja

  Minun kielikorvani sanoo että tulee malpli, koska kyse on kokonaisuudesta eli on kyse yhdestä virkkeestä, jossa osat liittyvät jotenkin toisiinsa. Eli kyseessä taitaa olla tuo vähenemislogiikka, onhan alkuosakin jo kieltävä. Myös PMEG luvussa 17.4. viittaa tähän: Se ju-pli-esprimo kreskas, ankaŭ la responda des-pli-esprimo kreskas.

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Nekredeble!

  Ĉu povas temi pri tio, ke iu plenkreskulo anoncis ŝanĝon pri sia gepatra lingvo al la oficiala registro pri populacio en Finnlando, tiel ke la gepatra lingvo estas ido kaj ne ekzemple la finna aŭ la sveda lingvo, kiun la persono vere parolas denaske?

  0
  0
  • vastaus aiheeseen: Pashao
  Panjo
  Osallistuja

  Dankon pro la recepto! Mi senprobleme sukcesis prepari bongustan pashaon per ĉi tiu recepto.

  Por mi estis iom surprize, ke la maturiĝtempo estas eĉ tri diurnoj laŭ ĉi tiu recepto. Ofte mi vidis maturiĝtempon je unu diurno. Bone, ke videblis instrukcioj mallongigi laŭbezone la maturiĝtempon.

  Belan paskan tempon al ĉiuj legantoj de Finna babilejo!

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Alunperin ajttelin käännöstä Ne reklamiloj, bonvolu mutta sitten pohdin miksi bonvolu eikä dankon ja tämän jälkeen asia hieman mutkistuikin.

  Kaveri ihmetteli, miksi vaivautua laittamaan ylipäätään bonvolu- tai dankon-sanaa mukaan, koska tämä vesittää kuulemma koko tarkoituksen; ikään kuin vain positiivisen pyynnön perään voisi laittaa kiitoksen (ts. mainoksia, kiitos). Kielteisen pyynnön kanssa ei tarvitsisi olla niin kovin ystävällinen.

  Toinen esiin tullut kiemura tässä on se, onko hyvä käyttää akkusatiivia vai ei. Käytetäänhän esimerkiksi muotoa bonan tagon, dankon, jne. joten miksi ei siis Ne reklamilojn kun tarkoituksena on kai sanoa Mi ne volas reklamilojn lyhyesti. Akkusatiivi ilmentäisi myös toimintaa ja kohdetta, kun halutaan sanoa Ne distribuu reklamilojn.

  Eli lyhyestä virsi kaunis: Ne reklamilojn!

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Ehkä hieman aiheen vierestä suosittelen lämpimästi vierailua Varkaudessa sijaitsevassa Mekaanisen musiikin museossa, mekaanisenmusiikinmuseo.fi

  Museossa on laaja kokoelma laitteita, joilla voi tuottaa (soittaa?) musiikkia ilman elävän muusikon läsnäoloa tai nykyaikaisia äänitteitä. Ällistyttävää miten nerokkaita tapoja on jo yli 150 vuotta sitten ollut musiikin kuunteluun!

  Ylläpito saa poistaa kommenttini mikäli tässä on liiaksi mainostuksen makua. 😉

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Onkohan torikauppiaalla tai joulupadan vahdilla automaattisesti mobiilimaksusovellus? Käteinen raha näkyy liikkuvan yllättävän vilkkaasti.

  Uusien maksutapojen tarkoitus on laajentaa mahdollisuuksia ja helpottaa maksamista, ei poissulkea jo olemassa olevia toimivia tapoja. Pääasia onkin, että kaikille löytyy sopiva ja helppo maksutapa.

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Tähän asti olen maksuasioissa pärjännyt hyvin käteisen ja kortin turvin. Liekö syynä sitten Suomen hyvä maksujärjestelmä tai oma digikammoisuuteni.

  Vaihtoehdoista lukiessa iski tietoähky: nykymaailmassa ei näemmä pärjää edes kortilla, saati riihikuivalla rahalla, vaan pitäisi olla jos jonninmoista maksusovellusta, joilla saisi ostoksensa tehtyä “nykyaikaisesti”.

  Toki on hyvä, että on vaihtoehtoja joista voi valita mieleisensä kunhan voi itse vielä päättää mitä maksuvälinettä käyttää. Ei liene myyjänkään etu, mikäli ostaja joutuu ensin vaivalla rekisteröitymään uuteen maksupalveluun saadakseen haluamansa tuotteen tai palvelun. Pahimmassa tapauksessa ostointo on jo laantunut kun maksuvaihe koittaa (tai sitten vain kilpailijan tuotteet mieluisalla maksutavalla alkavat houkutella enemmän).

  Mielenkiinnolla odotan mitä mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan. Mahdetaanko joskus luopua käteisen käytöstä kokonaan?

  0
  0
  Panjo
  Osallistuja

  Näyttäisi tosiaan olevan haamujäseniä.

  Jotenkin tulee olo, että TEJO haluaa kaunistella tilastoja esimerkiksi avustusten saamiseksi. Toisaalta kun jäsenmäärä ei kerrota esperantoliikkeen ulkopuolelle aktiivisesti (Libera folion artikkelin mukaan), niin jäsenmäärän paisuttelusta saatava hyöty jää vähän epäselväksi.

  0
  0
Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)