Duolingo on päättänyt sulkea muut kuin englanninkielisen esperantokurssinLibera folion julkaisema artikkeli Duolingon päätöksestä sulkea muut kuin englannin­­­kielinen esperanto­­­kurssi on jo ehtinyt herättää ihmetystä Esperantujossa. Hyvä ettei päätöstä ole verrattu maailman­­­loppuun ja ties mihin. Apuun on huudettu UEA: ta ja yhdysvaltalaista Esperanto Studies Foundation ‑säätiötä. Huutajilla ei taida olla käsitystä talous­­­asioista.

Upotus Libera foliosta

Duolingon ideahan on tarjota ilmaista kielten­­opetusta kaikille. Toimintaa voi toki tukea maksamalla jne., mutta maksajia ei ole ollut riittävästi (ks. Finna babilejon artikkeli Duolingon foorumien muutoksesta). Viimeisimpien, alku­vuoden 2023 tietojen mukaan Duolingolla on 575 miljoonaa käyttäjää. Tällaisen käyttäjä­­määrän palveleminen maksaa jotain ihan muuta kuin mitä esi­merkiksi tämän Finna babilejon pystyssä pitäminen (ks. tase­laskelma). Niinpä ei ole mikään ihme, että Duolingon vuoden 2022 viimeisimmän neljänneksen ja koko vuoden talous­­raportin mukaan viime vuoden tappio oli 59,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

 

0
0
14.3.2023